A Pápai Hús büszkén jelentette be, hogy idén elnyerte a MagyarBrands-díjat a kiváló fogyasztói márka kategóriában. Ez a rangos elismerés olyan hazai vállalatoknak jár, amelyek hosszú távon bizonyítják megbízhatóságukat, minőségüket és szoros kapcsolatukat a magyar fogyasztókkal.
2025. 10. 02.
TOVÁBB A CIKKHEZ
A Pápai Hús sonkái – az Esterházy sonka, a Kőrishegyi sonka, a parasztsonka és a parasztlapocka – hivatalosan is bekerültek a Magyar Értéktárba, és a Hungarikum Bizottság döntése alapján megkapták a Kiemelkedő Nemzeti Érték minősítést. Ezzel ismerték el azt a szakértelmet és minőséget, amely több mint 112 éve a magyar gasztronómia része.
2025. 09. 07.
TOVÁBB A CIKKHEZ
Az idén 111 éves Pápai Sonka Kft. termékei bekerültek a Magyar Értéktárba. A pápai sonka ezzel az ország kiemelkedő, jellegzetes termékei között kapott helyet. A Magyar Értéktárból még arra is van lehetőség, hogy a pápai húst hungarikumnak nyilvánítsák.
2024. 07. 11.
TOVÁBB A CIKKHEZ
Sonka és bor – nem ördögtől való párosítás, sőt, kifejezetten ízletes lehet egy sonka- és sajttál a megfelelő itallal kiegészítve. De evett már olyan sonkát, amelyet Tokaji Szamorodniban érlelnek? Hamarosan ezt is megteheti!
2024. 03. 01.
TOVÁBB A CIKKHEZ
Alapításának 111 éves évfordulóján, húsvét előtt dobja a piacra új különlegességét a Pápai Hús Kft. A Sonkarikumok minden darabját pontosan 111 napig, vagyis csaknem négy hónapig érlelik. A háromféle ízvilágban készülő termékcsalád egyik tétele a tokaji Gróf Degenfeld Szőlőbirtokkal együttműködésben készül: érleléséhez a borászat szamorodniját használják fel.
2024. 02. 29.
TOVÁBB A CIKKHEZ
Termelői oldalról az utóbbi időszak a húsipart is kedvezőtlenül érintette. A Pápai Húsnál a fejlődés kulcsát a termékportfólió szélesítésében, valamint a minél nagyobb piaci jelenlétben látják - írja közleményében a vállalat.
2023. 06. 15.
TOVÁBB A CIKKHEZ
A lakosság egyharmada kifejezetten figyel a táplálkozására, sőt, saját bevallása szerint tudatosan táplálkozik. Szinte ugyanekkora kör vallotta azt, hogy követ valamilyen speciális diétát – derül ki a Pápai Hús kutatásából.
2023. 05. 15.
TOVÁBB A CIKKHEZ
Fennállása óta először kapott Superbrands Nagydíjat a Pápai Hús Kft. A 109 éves múltú vállalat kiváló gyártási minőségével, innovatív fejlesztési hozzáállásának, reputációjának, goodwilljének, etikai megítélésének köszönhetően nyerte el az elismerést. Ez egyben azt is jelzi, hogy nem csak a hazai, de külpiacon is versenyképes teljesítményre képes az élelmiszeripari cég.
2022. 12. 09.
TOVÁBB A CIKKHEZ
A magyar lakosság csaknem 30 százaléka kóstolt már növényi alapú, vegán húshelyettesítő terméket, sőt, 5 százalék rendszeresen fogyasztja is – derül ki a Pápai Hús Kft. által a témában készített, reprezentatív kutatásából. A válaszok alapján az emberek igen nyitottak ezekre a termékekre ...
2022. 09. 27.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"A hazai agrárium digitalizációja elengedhetetlen. A NAK TechLab programban olyan fejlesztéseket támogatunk, melyekkel tagjaink mindennapi munkáját is megkönnyíthetjük. "
2022. 06. 15.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"Hullámvasút szituáció van, ami senkinek sem jó. Nehéz kezelni, nehéz elmagyarázni a partnereknek is, hogy miért emeljenek vagy miért ne emeljenek árakat. Ebben az iparágban nagyon lassan folynak a folyamatok, előre kell jósolni hónapokkal az árfolyamokat, és ez is lehetetlen."
2022. 04. 07.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"A Plant-Powered Perspectives névre hallgató eseményen, a MagNet Közösségi Házban, a magyar vegán piac legjelentősebb szereplőivel találkozhattak az érdeklődők, akik a növényi termékek táplálkozástudományi, vendéglátóipari, illetve üzleti lehetőségeiről beszélgettek."
2021. 11. 07.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"Szappanos Péter terveiközött szerepel egy új gyár felépítése az alapoktól a sikeres üzemeltetésig. Igyekszik megismerni a piac többi szereplőjét, kíváncsi a gondolkodásukra, a motivációjukra. Ha érdekli, hogy Péter miért lenne szívesen egy profi focicsapat menedzsere, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 342. interjújában."
2020. 10. 28.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"Hátrakötött kézzel harcolunk a külföldi tömegtermékek ellen – mondja Szappanos Péter, a Pápai Hús ügyvezetője. Az 1913-ban épült vágóhídra alapuló vállalkozás a 2013-as csődhelyzet után támadt fel egy hongkongi befektető segítségével, hogy újult erővel vegye fel a versenyt a külföldi cégekkel."
2021. 08. 19.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"A vegán termékek gyártásának megkezdésével a Pápai Hús bebizonyította, hogy nem fél akár a meghökkentő lépésektől sem, ha növekedési lehetőséget lát valamiben. "
2021. 12. 29.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"A magyar gyártók innovációs képességét mutatja a Pápai Hús Kft. példája is, hiszen az egyik legrégebbi hazai húsipari cég vegán húspótló termékekkel lépett piacra Pápai Ízek márkanéven."
2021. 08. 12.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"A húsipari szereplők közül sokan kérdőre vonnak, hogy mi ez az úri hóbort. Aztán végül megjegyzik, hogy ha jól megy, azért mondjuk el, hogy csináltuk"
2021. 07. 31.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"Átadta kétmilliárd forintos beruházását a Pápai Hús Kft. Az egyik legrégebbi hazai húsipari cég huszonhat féle új gépet helyezett üzembe, amely jelentősen meggyorsítja a gyártást és 40 százalékkal több sonka, illetve füstölt áru, valamint 30 százalékkal több bacon előállítását teszi lehetővé."
2021. 07. 14.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"A Pápai Hús Kft. nagy magyarországi gyártóként 2020 nyarán elsőként lépett be a húspótló készítmények piacára, termékeik eladása dinamikus növekedést mutat."
2021. 05. 20.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"Az újszerű üzleti gondolkodásra mutatott példákat a Magyar Termék Nonprofit Kft. Agóra konferenciája, amelyen az előadók másokat is arra ösztönöztek, hogy a siker érdekében érdemes „kilépni a dobozból”"
2021. 05. 19.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"Elnyerte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díjat vegán termékcsaládjával a Pápai Hús. A cég a nagy hazai húsipari társaságok közül egyedüliként vágott bele a vegán gyártásba, és sorozatban fejleszti ki az újabb és újabb húsmentes termékeit."
2021. 04. 29.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"A sonkák előrendelésein, a kereskedelmi láncok igényein nem látszik a válság, hiszen az előző évhez képest jelentősen, csaknem tizedével nőtt a húsvéthoz kapcsolódó készítmények rendelése a Pápai Hús Kft.-nél."
2021. 03. 25.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"... az elmúlt egy év bizonyította, hogy a Magyarországon működő élelmiszercégekre számíthatnak a vásárlók. Ezért is fontos az, hogy a boltokat világjárvány idején , is biztonsággal ellátó hazai gyártókat és a mögöttük álló alapanyag-termelőket folyamatosan támogassák vásárlásaikkal a fogyasztók."
2021. 02. 11.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"Kis túlzással valóságos háború dúl a magyar sertéshús piacon. A külföldi szereplők sokszor a különféle alvállalkozók kihasználásával nagyon alacsonyan tudják tartani a költségeiket, ami megnehezíti a hazai szereplők dolgát."
2021. 02. 11.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"Négyszáz négyzetméteres új húsáruházat nyitott az ünnepek előtt a Pápai Hús, amely a hazai boltok egyik legnagyobb tőkehús-beszállítójaként ezzel példát is akar mutatni arra, hogyan lehet modernizálva és újragondolva ismét vonzóvá tenni egy hagyományos kereskedelmi formát. "
2020. 06. 17.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"Az új pápai boltunkra azt is kiírhatnánk, hogy „minden, ami hús”, hiszen az a célunk vele, hogy a minőségi hústermékeket kereső vásárlók egy helyen be tudják szerezni mindazt, amire szükségük van, legyen az sertés, marha baromfi vagy hal, frisshús vagy késztermék"
2020. 12. 16.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"Legutóbb egy hazai gyártó kezdett el műhúst gyártani, ráadásul húsipari: a főleg a sonkákról híres Pápai Hús Kft. kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki."
2020. 06. 15.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"A Pápai vegán termékeinek borsó az alapanyaga, ezért magas a rosttartalmuk, sok bennük a vitamin és az ásványi anyag, viszont kevés a telített zsírsav."
2020. 06. 04.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"Alap- és csomagolóanyag-ellátottságunk zavartalan, gyártásunk teljes kapacitáson fut, kielégítjük kereskedelmi partnereink mennyiségi igényeit. Élelmiszergyártóként elsődleges feladatunk a munkavállalóink védelme, egészségük megőrzése, biztonságos munkakörnyezet, valamint a gyártás problémamentes és megbízható működtetése.
2020. 03. 27.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"A beruházás eredményeként idén sonkából és füstölt árukból 30 százalékkal, szalonnából húsz százalékkal nő a termelés, 2021-ben és 2022-ben pedig további évi tíz százalékkal termelnek majd többet."
TOVÁBB A CIKKHEZ
"55 új gépet és berendezést vásároltak, ezzel automatizálták és gyorsították a csomagolást, a termékek töltését, a hőkezelést, a szeletelést és a pépesítést."
2020. 02. 11.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"Kétmilliárd forintból korszerűsödik a húsfeldolgozás és a csomagolás a Pápai Hús Kft.-nél. A tavaly megkezdett fejlesztés jövő év tavaszán zárul, melynek révén idén átlagosan mintegy huszonöt százalékkal nő a termelés"
2020. 02. 11.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"A Pápai Mestersonka már első ránézésre is mindenkinek nagyon vonzó volt, a kipróbált sonkák között ez volt a második olyan lapocka, amelyet nem kötözött formában vásároltunk meg. "
2019. 04. 12.
TOVÁBB A CIKKHEZ
"A Pápai Hús Kft. a legnagyobb odafigyeléssel gyártja termékeit, hogy minden fogyasztó számára a megszokott, kimagasló minőségű termékeket tudja kínálni."
2018. 12. 29.
TOVÁBB A CIKKHEZ
2018. 12. 07.