RECEPTEK SONKÁVAL

Mázazott sonkák

Néha el kell szakadni a járt úttól és ígérem, hogy érdemes lesz kipróbálni ezeket a főtt-sült mázas sonkákat. Fenomenális élmény minden sonkaimádónak!

Hozzávalók
  • 2 kisebb sonka
  • 40 egész szegfűszeg
  • 3 répa
  • 2 fehérrépa
I.
  • 60 g dijoni mustár
  • 2 evőkanál almaecet
  • 150 g barna cukor
  • bors
  • 1 barnasör
II.
  • 1 dl almalé
  • 150 g barack/ narancs lekvár
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk őrölt gyömbér
A sonkákat zöldségekkel együtt 1,5-2 óra alatt előfőzzük.
Közben elkészítjük a mázakat:
  • A sört összekeverjük a mustárral, almaecettel, cukorral, majd sózzuk és borsozzuk.
  • Almalevet és lekvárt keverünk össze, ebbe mehet egy kevés ecet, csipetnyi őrölt gyömbér és addig forraljuk, amíg közepesen sűrű állagú nem lesz a mázunk.
  • A sonkák bőrét beirdaljuk és a vágásokba szegfűszeget szúrunk, majd leöntjük a sonkákat külön-külön a mázzal és irány a sütőrács. A rács alá megy egy tepsi, hogy abba csöpögjön a felesleges máz. Célszerű alufóliával kibélelni a tepsit, mert makacsul rá tud égni a cukros máz!
180 fokon – néha-néha kenegetve a mázzal – aranybarnára sütjük a sonkákat.
VISSZA

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül

GINOP Plusz-3.2.1-21