RECEPTEK SONKÁVAL

Lencsefőzelék füstölt csülökkel

Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej Pápai Hús füstölt csülök
  • 400 g lencse
  • 2 hagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 ek barna cukor
  • alaplé 5 dl
  • 1 ek mustár
  • só, bors
  • ecet
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejföl
A sonkát előző este kb. 2 óra alatt előfőzzük, a lencsét pedig egy éjszakára beáztatjuk. A barnacukrot közepesen meleg edényben karamellizáljuk, majd mehet rá olaj és az apróra vágott hagyma is. Lassú tűzön megdinszteljük, majd hozzáadjuk a babérlevelet és az alaplevet. Összeforraljuk, majd mehet bele a lencse is. Hozzáadjuk a mustárt, sózzuk és borsozzuk, majd a csülök főzőlevéből annyit adunk hozzá, hogy 2 ujjnyival ellepje a lencsét. Adunk hozzá egy kiskanál pirospaprikát és kb. 1 óra alatt puhára főzzük. A végén kevés tejföl és liszt keverékével behabarjuk és kész. Az ízeket kevés ecettel beállíthatjuk a végén.
VISSZA

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül

GINOP Plusz-3.2.1-21